Det är många funderingar som kan dyka upp när det kommer till planer på att bygga nytt eller bygga till,

allt mellan ansökan hos komunen till form och färg. Investerar du i ett hus från Lillstugan

har vi koll på hela prosessen och du kan fokusera på annat.


Här är en steg för steg guide för enkelhetens skull.

1

Bestäm modell.

Hitta en modell på vår hemsida som uppfyller era behov och som passar in på tomten, har vi inte den modell eller hustyp du söker kan vi snabbt få fram alla ritningar till bygglov och bygganmälan om så behövs. 

Skicka en intresseanmälan på hemsidan med önskemål så kontaktar vi er.

Det går såklart även bra att ringa om ni har frågor.

Kontakt.

Vi går via telefon genom era önskemål och förutsättningar på tomten.

Är ni intresserade bokar vi in ett platsbesök för att se över era förutsättningar och ni får en kostnadsfri offert på det ni önskar utan att binda upp er på något.


Ett platsbesök är nödvändigt så vi får en bra helhetsblid över tomt och markförhållande för att kunna ge en rättvis offert samt göra en budget som håller hela vägen. Sedan är det alltid bra att ta höjd för extra kostnader som är svåra att förutse kopplade till markarbetet såsom extra hårdgöring för ökad bärighet mm. 

2

3

Avtalet.

Efter besöket och godkännande av offert så går vi egenom avtalet i sin helhet och signering sker digitalt eller via post.


Därefter tar vi fram nya ritningar om det behövs.

Efter godkännande av ritningar skickar vi bygglovsansökan eller bygganmälan till din komunen vid behov beroende på hustyp. När eventuella ansökningar är godkännda och startbesked är på plats från komunen gör ni en första betalning på 10 % 


Behövs inget bygglov/bygganmälan eller nya ritningar får ni första fakturan när grunden är färdig enligt avtal.

4

Bygget.

Behöver ni startbesked från kommunen så inväntar vi det och ni får efter det ett preliminärt datum för produktion.

När produktionen är igång får ni ett datum för inflytt, mycket av förarbetet gör vi innomhus i uppvärmda lokaler och förbereder så mycket som möjligt för att byggandet på plats ska flyta på. Observera att ni inte kommer betala något i förskott utan alla betalningar görs enligt avtalet när varje del är avklarad.

5


Färdigt.

Välkommen in i ditt nya hus! Har vi byggt ett hus som kräver bygglov eller bygganmälan inväntar vi slutbeskedet från komunen och sedan är det bara att flytta in, behövs inget slutbeskd kan ni flytta in samma dag.

Ni får nu slutfakturan på resterande belopp.